3 Eylül 2013 Salı

İşte Mutluluğun Tüyoları


1- Küçük Şeylerden Mutlu Olmak

Bu cümleyi çok basmakalıp bulmuş olabilirsiniz ancak hayat sürekli mutsuzluk veya sürekli mutluluk üzerine kurulu değildir. Gün içinde canınızı sıkacak bin tane küçük detay olabileceği gibi, gülümsetecek bin tane güzellik bulabilirsiniz. Bunları görmeyi istemekle başlayın.

2- Mutlu Anıları Düşünün

Gün içinde kendinizi nötr hissettiğinizde, mutlu olacak bir şey bulun. Mesela daha önce mutlu olduğunuz anarlı düşünün. Çocukken ilk öpüşmenizi hatırlayın, okulu ilk kırdığınız günü, en güzel doğum gününüzü, evlendiğiniz günü, anne olduğunuz günü veya sizi gülümsetecek herhangi bir anı....

3- Güzel Kokularla Çevreleyin

Hayatınızı güzel kokularla çevreleyin. En sevdiğiniz kokulardan oluşan mumlar, sabunlar, vücut losyonları alın. İş yerinizde mutlaka güzel kokan çiçekler olsun. Her hafta kendinize çiçek alın veya masanızın üstüne en sevdiğiniz kokulardan bir mum koyarak arada bir yakın.

4- Kendinizi Sevin

Bunu laf olsun diye okumayın. Kendinizi sevebilmek adım adım öğrenebileceğiniz ve geliştirebileceğiniz bir uygulamadır. Sağlıklı yaşamak, iyi beslenmek, cildinize iyi bakmak gibi detaylar kendinizi sevdiğinizin önemli göstergelerinden biridir.



5- Kendinize Hediye Alın

Bir hedefe ulaştığınızda, bir işi başardığınızda, aklınızdan geçeni yaptığınızda veya hiçbir sebep yokken, kendinize bir hediye alın. Mesela sigarayı bıraktığınız için her ay kendinize sigara parası kadar bir keyif yapın. Masaja gidin, beğendiğiniz elbiseyi alın, vs.

6- Enerji vampirlerinden uzak durun

Enerjinizi aşağı çeken, sizi mutsuz eden ve sinirlerinizi bozan insanlardan mümkün olduğunca uzak durun. Sizinle mutlu zamanlarını paylaşan ve kötü anlarında bile işin olumlu yanlarını görmeyi alışkanlık haline getirmiş, pozitif bakabilen insanlarla yaşamam devam edin.

7- Müzik Dinleyin

Her gün mutlaka güzel müzikler dinleyin. Klasik, caz veya enstrümantal müzikler ruhunuza iyi gelir. Her gün kendinize kaliteli müzik ziyafeti çekin. Dans edin ve bedeninizin hareketlerine izin verin.

8- Hayır Demek

İstemediğiniz şeyler için hayır diyebilmeyi öğrenin. Kendinizi istemediğiniz şeyleri yapmak konusunda mecbur hissetmeyin. Mutlu kadınlar bu kuralı çok iyi uygular.

9- Aşık Olun

Mutlaka aşık olun, sevin, sevilin ve aşkın en yoğun hallerini tadını çıkararak yaşayın. Sevebildiğiniz kadar sevin. Karşılık beklemeyin ve aramayın. Severek tüm vücudunuza iyilik yapmış olursunuz. Kalbiniz ve tüm organlarınız sevgiyle güzelleşir. Elbette gözleriniz de!

10- Başarısızlık

İster iş hayatında, ister aşk hayatında başarısız olun; mutlaka gülümseyin. Her deneme, neyi yanlış yaptığınızı görmenizi sağlayacaktır. Ayrılık acısının da tadı vardır, bunu da layıkıyla yaşayın ama kendinize zarar vermeyin çünkü bu 4. Maddeye aykırıdır. Siz sadece kendiniz için seversiniz ve ayrılık da insana ait bir olgudur. Her başarısızlığı, bir merdiven olarak görün ve yenisi için heyecanlanın. Unutmayın; hayat çok kısa ve değerli bir hediyedir!




Kaynak:
http://www.manset61.com/saglik/kadinlar-dikkat-mutlu-olmak-icin-10-tuyo-h11683.html

2 yorum:

  1. Bu güzel yazıya iki konu başlığı ilave etmek isterim..
    1. Maliyeti sıfır ancak katma değeri en çok olan şey..GÜLERYÜZ..Hayatımıza katacağımız güleryüz ve güleryüzlü insanlar yaşam kalitmizi inanılmaz arttıracaktır..
    2. Hediye almak..Sadece hediye beklemek bence hatalı, insan değeri hiç önemli olmayan ama karşısındakini düşündüğünü hissettiren hediyelerle yaşamda ön almalı ..Seversen düşünürsün. DÜŞÜNÜRSEN ALIRSIN..Alırsan kazanırsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Kadri Bey..yorumunuza sevindim, güleryüz zaten bence de ilk sırada olmalı. Her iki soylediğinize de gönülden katılıyorum. Bu yazı bir alıntı ve elbette herseyi anlatmıyor. Sadece birazcık yol göstermek amaçlı. Dediğiniz gibi bu liste çok rahat uzatılabilir. .unku hayatta yakalanmaya çalışan mutluluk zaten ufak tefek birçok anlarda saklı. Bunları da farkında olmadan sürekli yaşıyoruz aslında ve değerini bilemiyoruz malesef.. O yüzden öncelikle farkındalığımız olmalı ver her anın tadını çıkarabilmeliyiz..

      değerli görüşleriniz için çok teşekkürler..sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...