5 Ocak 2015 Pazartesi

Euthymol Diş Macunu- Retro Macun Hem de Pembe!

  


Euthymol diş macunu, retro görünümlü özel tasarım kutusu ve tüpünün yanısıra, pembe rengiyle de bloguma girme hakkını kazanmış bulunuyor:)
Benim İngiltere'den temin ettiğim bu ürünün tek dezavantajı Türkiye'de bulmanızın çok zor olması. Ben şahsen hiç görmedim burada ama internet siteleri üzerinden ya da yurtdışına gittiğinizde kolaylıkla temin edebileceğiniz bir ürün kendisi.
Eskiden, ilkokul dönemlerimizde okullarda diş fırçalama alışkanlığını aşılamak amacıyla diş macunları dağıtılırdı. Genellikle İpana olduğunu hatırlıyorum, ve biz hep önce onların tadına bakardık. 80li yıllarda doğup da okulda dağıtılan diş macununu yalamayan ya da yemeyenler varsa aranızda şimdiden çıksın ortaya derim ben:)) Euthymol de karakteristik özelliği olarak öne çıkan pembe rengiyle çok can alıcı görünüyor ancak sakın yemeye kalkmayın zira tadı çok kuvvetli baştan söyliyeyim.
Johnson&Johnson tarafından yeniden piyasaya sürülen orjinal; florür ve antiseptik içermeyen bu retro görünümlü diş macunu 75 ml.'lik bir tüp içerisinde. Çok yoğun olan macun kullansanız da sanki bir türlü bitmeyecek gibi geliyor. 
Bir de sanki dişlerinizi fırçalarken kuvvetinden ötürü pas sökücü gibi hissedebiliyorsunuz ama sonuç mükemmel oluyor. Hem dişleriniz bembeyaz oluyor hem de ağzınızda güzel bir ferahlık ve temizlik hissi bırakıyor.

Yıllara Meydan Okuyan Diş Macunu




 
1963 yılında Türkiye'ye de gelen diş macunu Milliyet'in 13.03.1963 tarihli gazetesinin 7. sayfasında bu ilanla haber yapılmış. Önemli bir diş macunu olduğundan Türkiye'ye gelmesi de haber niteliğinde yer bulmuş gazetelerde o dönemde. 

İşte Euthymol'un Bazı Reklamları


Dişle ilgili sorunu olan genelde "kadın", çözen ise "erkek doktor" ve reklamların çoğunda "zarif, entellektüel" tipler aydın kişiler göze çarpıyor. Eczacınızdan ya da doktorunuzdan alınmasına yönelik vurgu da hemen her reklamda var gibi.



Kullanılan bu kadın figürünün ise diş macunuyla olan ilgisi pek aşikar değil elbette.


Fesli, zenci bir figürde beyaz dişler ön plana çıkarılarak bu şekilde bir sembol oluşturulmuş..burada çok da etik olmayan bir yaklaşım sezinliyorum ama kötü düşünmemek lazım elbette. Amaçlarını sormak gerek..


Denizci ya da karacı, ne farkeder, diş diştir, macun macun:) İlginç seçimler elbette, ama inanıyorum ki o dönemi yansıtan reklam çalışmaları yapıldığı dönemde yerini bulmuş.



4 yorum:

  1. Merhaba :) Bloğunuza pembemakyajçantam'ın blog keşif etkinliğinden ulaştım ve takibe aldım. Benim bloğuma da beklerim. Sevgiler :)
    bakimliginepig.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. www.vaverashop.com adresinden euthymol diş macununu tedarik edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. http://www.vaverashop.com/johnson--johnson-euthymol-original-toothpaste-75-ml-dis-macunu

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...