19 Aralık 2013 Perşembe

Çünkü Mükemmel olan Kim?! // Because Who is Perfect!


Bu video izlediğim en anlamlı videolardan biri, ve mutlaka izlenmesi gerekiyor. Özellikle ne altyapı ne üst yapı oluşturulurken engellilerin pek de düşünülmediği bizim ülkemizde.. İnsanı gerçekten duygulandıran 4 dakikalık, kısa ama çok etkili bir süreci izleyeceksiniz, hazır olun!

Because Who Is Perfect?


Pro Infirmis , merkezi Zurich'te olan, engelliler için bir kurulmuş organizasyon, Yasemin Rechsteiner, omurga malformasyonları, kırılgan kemik hastalığı gibi rahatsızlıkları olan bireylerle çalışarak, fiziksel engelli gerçek insanlara dayalı  bir dizi manken yarattı. Projenin başlığı? "Çünkü Mükemmel olan Kim? Daha yakından bakın!"

Projenin en güzel yanlarından biri de; bu mankenlerin sadece bu filmdeki mağazada yer bulması değil, Engellilerin Uluslararası Günü onuruna, Zürih'in merkezindeki ana cadde, Bahnhofstrasse'deki tüm mağazalar tarafından vitrinlerine yerleştirilmesidir.

Buradaki amaç, özellikle moda dünyasında, engelli olanların bilincini yükseltmek olsa da, bu film bence sadece moda değil yaşamın tüm alanları için oldukça geçerli bir projeyi anlatıyor. Model olarak poz veren engelli arkadaşların da kendi mankenlerini gördüklerinde yaşadığı sevinç cabası.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...