31 Aralık 2010 Cuma
MUTLU YILLAR!
Etiketler:
2011,
christmas,
cookie,
gingerman,
hamurişi,
handmade,
kitchen,
kurabiye,
kurabiyeadam,
mutfak,
mutlu yıllar,
newyear,
noelbaba,
yeniyıl,
yılbaşı
16 Aralık 2010 Perşembe
8- TEŞEKKÜR ET! // SAY THANK YOU! Mutlu ol!
Mutlaka teşekkür ve takdir et! Amaca ulaşmada faydası dokunan herkese, sana destek olan her sese, her göze, her bireye, her şeye teşekkür et... Bu senin yerine getirmen gereken önemli bir borcun..
Olaylara bir bütün olarak bakmayı sakın unutma! Amacına yönelik her efor takdir edilmesi gereken bir durumdur.
****
Olaylara bir bütün olarak bakmayı sakın unutma! Amacına yönelik her efor takdir edilmesi gereken bir durumdur.
****
Dear Boriana, Serge and Maryna,
Thank you for posting an ad for my book on our webpage designated for publications by CEU alumni:
https://alumnicareer.ceu.hu/ alumni/publications
Thank you for your interest and support... It's appreciated..
Happy holidays and merry Christmas to you all.
Cheers,
****
SPECIAL THANKS
Very special thanks goes to my two supervisors Nadia Al-Baghdadi and Martin Fuchs for their academic guidance for my study. I am thankful to them for their advices and comments on the earlier drafts. The working process with them made the research intellectually challenging and interesting for me.
I would like to present my special thanks to Robert Blaye Lanz for his unending support and encouragement, his belief in me and his very useful comments on every piece of my paper.
Finally, I would like to thank John Harbord for his patience about my language mistakes and his help during the whole writing process.
Thank you for your interest and support... It's appreciated..
Happy holidays and merry Christmas to you all.
Cheers,
****
SPECIAL THANKS
Very special thanks goes to my two supervisors Nadia Al-Baghdadi and Martin Fuchs for their academic guidance for my study. I am thankful to them for their advices and comments on the earlier drafts. The working process with them made the research intellectually challenging and interesting for me.
I would like to present my special thanks to Robert Blaye Lanz for his unending support and encouragement, his belief in me and his very useful comments on every piece of my paper.
Finally, I would like to thank John Harbord for his patience about my language mistakes and his help during the whole writing process.
8 Aralık 2010 Çarşamba
7-Hakkını Ara! Mutlu OL!
birlik ol, dava aç, sesini duyur!!
oturup beklemekle hiçbir şey elde edemezsin...önemli olan yenilen hakların yiyen kişilerin yanına kalmaması.. biz de birşey yapmayarak ve sadece bekleyerek bir taraflarını büyütmelerine katkıda bulunmayalım...
asıl önemli olan kazanmak veya kaybetmek değil, hakların için savaşmış olmak. Bu uğurda sarfedilen maddi manevi her efor sizi daha da mutlu kılacaktır..
tıpkı bizim eski işyerimiz ve patronlarımızla yaşadığımız sorunda olduğu gibi... sonunda tüm çalışanlar birlik olup savaşmaya karar verdi..bu da bir adım.
ikinci adımsa hukuk... her ne kadar T.C.ndeki adaleti sorgulanabilir olsa da...
3 Aralık 2010 Cuma
5. maddeye ek -- “İstanbul’da Rock Kültürü, Yeraltından Yeryüzüne” çıktı!
BASIN BÜLTENİ
“İstanbul’da Rock Kültürü, Yeraltından Yeryüzüne” Clinart Yayıncılık’tan çıktı
İstanbul’da rock
yeraltından yeryüzüne nasıl çıktı?
Rock Yaşamı: Bir Tercih Meselesi
"Hayatı seç. Mesleğini seç. Kariyerini seç… Çamaşır makinelerini seç, CD çalarları, elektrikli konserve açacaklarını… Arkadaşlarını seç. Kıyafetlerini, bavullarını… Yaşamı seçmemeyi seç. Başka bir şeyi seç... Geleceğini seç."
Hodge (Welsh, Irvine. Trainspotting, 1993)
Yaşam içerisinde birçok alternatif barındırır ve kendi yaşamımızı yaptığımız seçimler doğrultusunda biz yaratırız. Mesele seçim yapmaktır. Kıyafet stilimizi, dinlediğimiz müziği, arkadaşlarımızı, yemeğimizi seçeriz ve tüm bu seçimler toplum içerisinde durduğumuz yeri belirler.
İstanbul’da 1980’li yıllarda genç rocker’lar da protest içerikli seçimlerini yapmışlardı. Giyim kuşamları ve dinledikleri müzikle bütünleşen yaşam tarzlarıyla bir alt-kültür oluşturdular. 1990’lı yıllar boyunca devam eden bu alt-kültür, o yıllarda müzik dünyasına hakim olan pop patlamasının gürültüsü ve popülerliği altında kendine özgü bir yaşam olarak akıp gitti.
Fakat Türkiye’de bireyler doğal aidiyetleri nedeniyle olduğu gibi, kişisel tercihleri nedeniyle de her an başlarını belaya sokma tehlikesi yaşarlar. 1990’lı yılların sonunda medyanın gündemine oturan satanist cinayetleri ve intiharlar rocker’ların başlarına mikro ve makro ölçekte çoraplar örmeye başladı.
O yıllarda kopan gürültü ve satanist olarak isimlendirilip dışlanan gençlerin yaşadıkları acıların 2010 yılına geldiğimizde artık esamesi okunmuyor. O yılları yakından yaşayanların tuhaf da bulacakları bu yeni durumun nedeni, sosyolojik bir dönüşümde yatıyor. Her nasıl olduysa, 2000’li yıllar ile birlikte, sunduğu yaşam tarzı büyük bir merak konusu olan rock müzik, bu kez günümüzün hızla tüketilen bir popüler kültür malzemesi haline geldi.
Rock kültürü ve rock müzik üzerine yazılarıyla tanınan Melike Aslı Şahinsoy’un İstanbul’da rock kültürünün dönüşümü üzerine hazırladığı bilimsel araştırma kitaplaştırıldı. Clinart Yayıncılık tarafından yayımlanan kitapta, rock kültürü ile ilgili kuramsal bilgilerin yanı sıra rock kültürü açısından 1990’lı yıllar ile 2000’li yıllar arasındaki farklılıklar irdeleniyor. 1990’lı yıllar boyunca bir alt-kültür olarak dikkat çeken rock kültürü, 2000’li yıllarda gündeme gelen Satanist cinayetleri ile farklı bir süreç yaşamaya başladı. Kitapta bu dönemde bir alt-kültürün üyeleri olarak haksızlığa uğrayan rocker’ların tanıklığına da başvuruluyor.
“İstanbul’da Rock Kültürü, Yeraltından Yeryüzüne”, 2000’li yılların başından itibaren bir alt-kültür olmaktan çıkan rock kültürünün popüler kültür ile buluştuğunu ve 1990’lı yıllarda yaşanan pop patlamasına benzer popüler bir başarı kazandığını anlatıyor.
Kitabın kuramsal bölümlerinde rock kültürü ve “ötekilik” kavramının ilişkisi irdeleniyor. Alt-kültür kavramının da bu bağlamda incelendiği kitapta, İstanbul’daki rock kültürü, rock yaşamının bir tercih meselesi olarak insanların yaşamındaki anlamı, İstanbul’un bir metropol olarak bu tercihler için nasıl bir ortam sunduğu, 1990’lar, 2000’li yıllar, popülerleşmenin kanıtı olarak stil sahibi olma talepleri, yeraltından yeryüzüne çıkan bu kültürün belli başlı tavır değişiklikleri kitapta ele alınan önemli konular arasında.
Rock gruplarının listesi
“İstanbul’da Rock Kültürü, Yeraltından Yeryüzüne” kitabının arka kısmında, kitabın ele aldığı dönemde öne çıkan bazı rock gruplarının isimleri liste halinde yer alıyor. Bu listeyi yazar kişisel gözlemleri ve kaynaklarına dayanarak hazırlamış.
Uzun yıllardır özellikle kentli gençlik açısından önemli bir yaşam tarzı seçeneği olarak dikkat çeken Türkiye’deki rock kültürü hakkında çok az sayıda bilimsel araştırma olduğu göz önünde bulundurulursa, kültürel çalışmalar alanında akademik bir boşluğu dolduran bu kitabın mutlaka edinilmesi ve kütüphanelerde bulundurulması gerekiyor.
Kitaptan bir bölüm:
“İstanbul’da 1990’lar, rock müziğin alt-kültür statüsünü daha da besleyen pop kültürünün hakimiyeti altındaydı. Her ne kadar farklı alt dallara ayrılarak büyümeye başlamış olsa da, rock müziğin kamusal olarak ihmal edilmesi ve görmezden gelinmesi, belli bir stile sahip olan gruplaşmaların oluşması, bu grupların birlikte zaman geçirebilecekleri mekânların ortaya çıkması ve yasal olmayan fanzinlerle bilgi paylaşımına yol açması bir nevi bu alt-kültürün oluşmasına izin verdi. 1990’lar trajik bir satanist olayıyla kapandı ve bunun sonuçları insanların rock müzikten şüphe duymalarına ama aynı zamanda da bu müziği merak etmelerine yol açtı. Medya bu olaylarla kendi gündemlerini öyle meşgul etti ki, bu da rock müziğin yeraltından yeryüzüne çıkmasına neden oldu.”
Editöre Not:
KİMDİR
Melike Aslı Şahinsoy
1982 yılında Balıkesir’de dünyaya gelen Melike Aslı Şahinsoy, 2004 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Ardından Budapeşte’de Central European University’de burslu olarak sosyoloji ve sosyal antropoloji dalında yükseklisans derecesi aldı. Beş yıl boyunca uluslararası özel bir derginin editörlüğünü üstlenen Şahinsoy, daha sonra önde gelen bir stratejik iletişim danışmanlığı şirketinde editör olarak çalıştı. Şu an özel bir üniversitede kariyerine devam eden Melike Aslı Şahinsoy’un çeşitli sektör, edebiyat, müzik ve sinema dergilerinde de söyleşileri ve yazıları yer aldı. Varlık dergisi, Karakalem, Herşeye Karşın, Underground İstanbul, Stüdyo İmge, Marine & Commerce, Teknobilet, Sealife bu dergilerden bazılarıdır. Şahinsoy'un en son yayımlanan hikayesi ise "80'lerde Çocuk Olmak" isimli kitapla raflardaki yerini almıştır.
Etiketler:
#mutluol,
alt kültür,
altay öktem,
deniz durukan,
güven erkin erkal,
Hodge,
Irvine Welsh,
İstanbul,
karşı kültür,
melike aslı şahinsoy,
mutlu ol,
pentagram,
popüler kültür,
rock müzik
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)