17 Aralık 2014 Çarşamba

Mutluluk Projesi 9 - Yeniyıla Yeni Buzdolabı Magnetleri Yaptım


Sürekli kapımıza bırakılan çilingir, sucu, market, bakkal reklamlarından artık içime fenalık gelmişti. Magnetleri alıp çat diye apartman kapısına veya içeri girip posta kutularımıza yapıştırdıkları yetmiyormuş gibi, bir de üşenmeden taa en üst kata (ki asansörsüz) kadar çıkıp ev kapıma da yapıştırmıyorlar mı bu reklamları pes diyorum. Bu ne hırs, bu ne sadakat firmasına karşı:)

Baktım bu magnet reklamlardan kurtuluş yok, ben de artık çareyi o magnetleri değerlendirmek de buldum. Böylece onlar da çöpe gitmekten kurtuluyor ben de sevdiklerime ve kendime şirin hediyeler yapabiliyorum.

İşte yeni yaptığım magnetler. Bunlar yılbaşı konseptli parçalar yaratma zamanı geldiğinden, kurabiye adam magnetlerim. Bunlar yerlerini bularak kardeşime gittiler. Artık bu yeni yılda onun kırmızı dolabını süsleyecekler:)


Magnet çok olunca boş durmadım yaptım da yaptım. Aspiratörümün üzerindeki hayvancıklarımı ve kedilerimi Miyucuk sürekli düşürüp parça pinçik ettiğinden onun da birşey yapamayacağı, sevimli görünen, tüysüz olduğundan kedi malzemesi haline gelemeyecek bu ince mutfak magnetlerini yaptım. Onlar da aspiratörümün bacasında yerlerini aldılar ve oldukça şirin duruyorlar.


Ben bu buzdolabı süsü yapma işini çok sevdim. Eğer sizlerin de evinizde boşa gidecek magnetleriniz varsa, onları sevdiğiniz görsellerle kaplayarak şekilli bir biçimde kesebilir ve değerlendirebilirsiniz. Bunu hem normal yapıştırma hem de dekupaj yöntemiyle gerçekleştirebilirsiniz. Üzerine vernik de atarsanız süper görünüyorlar. Benden size tavsiye...

yeni magnetler devam edecek:) 
Mutlu kalın...

13 Aralık 2014 Cumartesi

20- Kendine Bir Hobi Edin - Yeni Şeyler Dene! Mutlu Ol!

Mutlu olmanın yollarından birinin de sürekli yeni birşeyler denemek olduğuna inanıyorum ben. Hayatımda da benimle birlikte yeni şeyler denemeyi seven eşim, ailem ve arkadaşlarım var ve bu da beni daha da mutlu ediyor.



Her sene kendime hedefler koyarım oldum olası. Ne kadarını başarabilirim o tartışılır ama hedefleri belirlemek de büyük bir adım diye düşünüyorum. Mesela bu yılı bitirirken, yılbaşı hazırlıkları için baktım ki, geçen yıl yazdığım hedeflerimin çoğunu gerçekleştirmişim ki bu da başlı başına bir mutluluk kaynağı. O konuya da ayrı bir yazıda değineceğim inümüzdeki günlerde.

Eşimle ben her yıl farklı bir hobi deneriz. Seversek ona devam ederiz. Yeteneğimiz olduğunu anlarsak, sürdürmeye çalışırız. Hem birlikte KALİTELİ bir zaman geçirmiş olur, hem de hayatın farklı zevklerinin tadına bakmış, fani dünyanın koşuşturmacasından birkaç saatte olsa BİRLİKTE kaçmış oluruzç Bu hobiler bireysel olarak da pekala çok keyifle yapılacak şeylerdir bu arada. Kimseye gerek yoktur, bir kendiniz, bir de işin size verdiği manevi tatmin yeter de artar bile.

Henüz paylaşmaya fırsat bulduğum, 2 yıl önce gerçekleştirdiğimiz bir etkinlikti HEYKEL kursuna gitmek. Kar kış demedik gittik. Önlüklerinizi taktık, aletlerimizi aldık ve buladık ellerimize kile, çamura. Ne stres kaldı ne birşey. Rutinden kaçtık, acayip keyif aldık. Yeni insanlarla tanıştık, heykel yapmayı çok sevdik, elimizin yatkın olduğunu gördük ve eve kil depoladık. Diğer yapacağımız heykeller için:) tabi o ortama girmeyince çok kolay olmuyor evde o işi yapmak ama yapabileceğini bilmek de bir o kadar keyif veriyor insana.

İşte kısacık kursta, 1 ayda yaptığımız büst ve el heykellerimiz. Soldaki büst benim, sağdaki Hakan'ın. Ayaktaki yumruk benim, yatan (fırınlamadığımız için kırıldı tabi) yumruk da Hakan'ın yaptığı.



Biz yaparken çok keyif aldık. Size de öneririm. En azından denemenizi. Bambaşka birşey de olabilir. Artık birçok fırsat da çıkıyor, onları da değerlendirebilirsiniz. Bu iki yıl önceydi, geçen sene mi ne yaptık_ Geçen yıl da tiyatro maceramız oldu. O da başka bir yazının konusu.

Herkese sevgilerimle,
Mutlu Kalın..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...