20 Şubat 2014 Perşembe

Bugün Mutluluk Projeme Başlıyorum!

Hiçbirşey İçin Geç Değildir! Evet, hemen şimdi başla!


Her yeni yılda olduğu gibi hepimiz yine yeni kararlar alıp, "şunu yapmalıyım, evet bunu yapacağım, bu mutlaska bitmeli" gibi telaşlar içine girdik biliyorum. En azından ben öyleyim, her seneye bir yapılacaklar listesiyle girerek o sene için kendime koyduğum hedefleri hızlı bir şekilde gerçekleştirme çabasına giriyorum. 

İşte, tam bu kararları verirken ve onları yoluna koymaya çalışırken sizi motive edici bir takım destekçilerin olması oldukça işe yarıyor. Yeni yıla girerken Nesfit de “Bugün Başlıyorum” diye bir kampanya yaratmıştı. Ben de bu kampanyaya mutluluk fabrikam ile katılmıştım. Şimdi öğrendim ki bugünün kampanya yüzü seçilmişim. Mutluluk Fabrikamın bu fotoğrafı Nesfit'in bu kampanyasına çok uygun ve her yöne çekilebilir. İnsan mutluluk projesinin içine her istediği şeyi dahil edebilir. Kimine göre kilo vermek, kimine göre formda kalmak olabilirken mutluluk; bazılarına göre yazmak, balık tutmak, kendini geliştirmek, enstrüman çalmak, aile kurmak, dünya barışı gibi kavramlar da olabilir.

Yeni yılıın ilk iki ayını geride bırakıyoruz bile.. Ben yapılacaklar listemin başında yer alan birkaç hedefim için çalışmalarıma çoktan başladım ve bu çok iyi hissettiriyor. 

Haydi durmayın siz de başlayın ve günlük rutininizin dışına çıkın.. Hala sıkılmadınız mı aynı şeyleri yapıp, isteklerinizi ertelemekten? Haydi!

19 Şubat 2014 Çarşamba

İnsan Olmak Böyle Birşey - Soğuk Ülkenin Sıcak İnsanları





Norveç'te karda soğukta kalan bir çoıcuğa insanlar nasıl tepki gösterecek diye bir deney yaptılar ve bakın sonuç ne oldu?

Soğuk Ülkeden gelen bu sıcak esintiler, yüreğinizi ısıtacak.

İnsanlığımızı hiçbir zaman unutmamız dilekleriyle gününüz güzel başlasın..

6 Şubat 2014 Perşembe

Yağmurun Getirdiği Mutluluk // Happiness brought by rain!




ilk kez yağmuru görüp koşa koşa evinden çıkan ve sırılsıklam olsa da içeri girmek istemeyen, yağmuru ellerini göğe açarak sevgiyle ve mutlulukla karşılayan bu küçük kızı birkaç gündür hemen her yerde görüyoruz. Ama belki görmeyenleriniz vardır diye, belki mutluluğun aslında bu kadar da basit olduğunu unutanlarımız vardır diye, doğanın bize sunduğu şansı kaçırıp, yağmur altında dans etmeyi çoktan unutmuş ve küçücük bir çiselemede bile şemsiyemizi açmayı adet haline getrimişizdir diye, paylaşmak istedim ben de.. 

Bu küçük kız mutluluğu anlatıyor bakışlarıyla ve yağmura verdiği tepkiyle aslında. Hayattan her ne olursa olsun tat alabilmeyi. Aslında küçük mutluluklar her yerde.. Sadece bakmayı bilmek gerek. Her ne kadar çevremizde olup biten kötü olaylardan etkileniyor olsak da, insanlığımızı ve yaşadığımız anın tadını çıkarmayı da unutmamalı ve kendimize az da olsa zaman ayırmalıyız. Hayat he ne olursa olsun yaşamaya değer.

5 Şubat 2014 Çarşamba

Gerçek Aşkı Yakalamaktır Mutluluk.. // Happiness: Finding True Love

Çok üzücü ama bir o kadar da çok şey anlatan bir hikaye... Yaşama sevinci, umut, fedakarlık, aşk, bağlılık, gerçek sevgi, pozitiflik, mutluluk, acı, sancı, hüzün, melankoli, inanç ve daha birçok şeyi içinde böylesine barındıran nadir bir hikaye...masal değil gerçek bir olay... 

Katie genç yaşında kansere yenik düşmüş ve gitmiş bu dünyadan..ama en mutlu şekilde ve arkasında onu çok ama çok seven birini bırakarak.. o bu dünyadan gitmeden önce bu dünyada elde edebileceği en güzel şeyi elde etmiş bence.. o da gerçek sevgi... ve Nick'in ona son anlarında bahşettiği gerçek mutluluk ve inanç.. Burada elbette genç bir kadının trajik ve erken ölümü bizi hüzünlendirip içimizi acıtsa da, asıl hikaye genç bir adamın son damlasına kadar sevdiği kadını mutlu etmek için harcadığı çabayı ve ortaya koyduğu yüreği görüyoruz. Alkışlanması gereken ve herkese nasip olamayacak bir sevgi bu...ve bence gerçek mutluluk... elinden gelen herşeyi fazlasıyla yaptığını bilmek ve böyle yüce bir duyguya sahip olabilmek..

Aşağıda ve linkini verdiğim web sitesinde Katie'nin ve aşkın hikayesi anlatılıyor. Kansere yakalanmış Katie ve nişanlısı hastalığı görmezden gelerek hayallerini kurdukları düğünü gerçekleştiriyorlar ve Katie düğününden 5 gün sonra ne yazık ki vefat ediyor.Ama gerçek aşkı tadarak ve mutlu bir şekilde. Nişanlısının kendisini ne kadar da çok sevdiğini bilerek..



Her name is Katie Kirkpatrick, 21 yrs old. Next to her is her fiancé, Nick, 23. (Pic1)
This picture was taken prior to their wedding January 11th, 2005.
Katie has terminal cancer and spends hours in chemotherapy.Here Nick awaits while she finishes one of the sessions...(Pic2)

Even in pain and dealing with her organs shutting down, with the help of morphine,

Katie took care of every single part of the wedding planning.

Her dress had to be adjusted several times due to Katie 's constant weight loss. (Pic3)

An expected guest was her oxygen tank. Katie had to use it during the ceremony and reception.
The other couple in this picture is Nick's parents, very emotional with the wedding and to see their
son marrying the girl he fell in love when he was an adolescent. (Pic4)

Katie , in a wheel chair listening to her husband and friends singing to her. (Pic5)

In the middle of the party, Katie had to rest for a bit and catch her breath.
The pain does not allow her to stand for long period of time. (Pic6)

Katie died 5 days after her wedding. To see a fragile woman dress as bride with a beautiful smile
makes you think... happiness is always there within reach, no matter how long it lasts.....
lets enjoy life and don't live a complicated life. Life is too short.
Work as if it was your first day.
Forgive as soon as possible.
Love without boundaries...
Laugh without control
and never stop smiling.
Please pray for those suffering from cancer.
We all have close to our heart.
Keep this going.

Prayers are always answered.

Life is too short to argue and desperate. .

4 Şubat 2014 Salı

Günün Mutluluğu:) Gözünden Uyku Akıyor!

Herkeste bir tebessüm bırakacağına eminim..
biraz neşelenmeniz için, bu mutlu bebişi görün derim..
bağımlılık yaratıyor:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...