24 Ocak 2012 Salı

Bugün Senin Geri Kalan Hayatının İlk Günü

Salvador Dalí, "Paranoia and Dissolution of Time"
"Happiness is the meaning and purpose of life. 
The whole aim and end of human existence."  -Aristotle
demiş bir büyüğümüz, epeyce bir yıl önce:) yani o günlerden bugüne değişen pek birşey yok aslında..insanlar sürekli bir mutluluk peşinde..özellikle de kendilerinin mutluluğu elbette..bu mutluluk arzusu kimi zaman bencilliği, kimi zaman toplumsal kaygıyı beraberinde getiriyor olsa da asıl amaç aslında Aristotle'ın da dediği gibi var olmamızın özünde saklı.. hayatın anlamı...

günlük-fani faaliyetlerde kaybolmuş çoğumuzun, para kazanıp hayatımızı idame ettirmekten başka amacı olmayan, öylesine hayatla birlikte akıp giden bir rotası olsa da, içimize dönüp baktığımızda bütün bunları kendimizi mutlu etmek için yaptığımızı fark edebiliriz.. İster Aristotle'ın zamanı, ister günümüz olsun, mutlak bazı gerçekler vardır ve asla değişmezler..sadece unutulabilirler..evet, bazen hatta artık çoğunlukla mutlu olmayı, mutlu etmeyi ya da mutluluğun ne demek olduğunu veya nerede olduğunu unutabiliriz.

Yaşımız geçtikçe ölüm korkusu yerleşebilir yüreğimize, veya hayal kırıklıklarına uğradıkça devam etmeme arzusu sarabilir etrafımızı, kaybettikçe başarma duygumuz veya isteğimiz körelebilir. Ama var olan gerçeklik hep oradadır ve insanoğlu onu istese de istemese de çıkarıp bulmak zorundadır..yoksa hayatın ne bir anlamı ne de bir amacı kalır..o zaman ise zaten devam etmenin anlamı da sorgulanır hale geliverir.

Her yeni gün aslında yeni bir başlangıçtır. Eğer yaşamaya devam ediyorsak, o her günün hakkını vermeyi bilmeliyiz. Her günü birer küçük hayat olarak görmek gerekir. Pamuk ipliğine bağlı yaşamlarımızda aslında her gün bize verilen birer şanstır yaşamak için. En dolu yaşandığında en anlamlı hale gelebilecek küçük yaşamcıklardır... Bir önceki gün yapılan hatayı bir daha yapmama, bir önceki gün üzülen kişiyi bir daha üzmeme, daha önce kaçırılan şansı bir daha kaçırmama, kaybedilenleri unutup yeniden yola koyulmak için bir şanstır aslında..

her yeni gün, bundan sonra kalan hayatınızın ilk günüdür... pek bir şeyi takma kafana... hayatından memnun değilsen, onu değiştirmek için bir şeyler yap...  unutma, bugün senin geri kalan hayatının ilk günü ve onu yaşamaya bak! 


Salvador Dali-"Geopolitical Child Watches The Birth of the New Human"

19 Ocak 2012 Perşembe

Smurfs in da House:) // Kinder Şirinleri Toplamak


Herhalde Kinder sürprizlerden çıkan en güzel oyuncaklar bu seri:)) Şirinler mavi renkleri ve poziflikleriyle başlı başına birer mutluluk abidesi zaten..eveeeet artık bizim de şirinlerimiz var, evde pufumuzun üzerinde takılıyorlar:) mavi küçük sevimli mutluluklar:)


13 Ocak 2012 Cuma

Günün mutluluk alıntısı


The greatest gift we can give to our loved ones is the gift of them knowing we are well, and that we are joyful.
Bugünün motivasyon alıntısı olarak karşıma yukarıdaki cümle çıktı. O ana kadar bunun ne kadar da doğru olduğunu bilmediğimi fark ettim. Bazen bazı şeylerle tekrar tekrar yüzleşmemiz, yine yeniden bazı şeyleri hatırlamamız gerekir. Oysa mutlu olmamızın en önemli dayanaklarından biri değil midir sevdiklerimizin mutlu olması? Ailemize ya da sevdiğimiz dostlarımıza, iş arkadaşlarımıza, evcil hayvanımıza gelen bir zarardan, kalp kırıklıklarından, yaralanmalarından rahatsızlık duymaz mıyız? Üzülmez miyiz?

Özellikle ailemiz, anne babamız için bizim iyi olduğumuzu bilmeleri her zaman daha da fazla önem taşır.. O yüzden bazen iyi olmasak bile iyiymiş gibi davranmamız gerekebilir. Eğer kendimizden başka birilerini daha mutsuz etmek istemiyorsak tabi..Unutmamalı ki çocuklarının mutluluğu anne babaların mutluluğuyla eşdeğer oluyor bir yerden sonra.. o nedenle yukarıdaki yazı aslında çok yerinde bir söylem..en azından ben öyle düşünüyorum..kendi mutsuzluğumuzu tamir etmekte elimizi her zaman çabuk tutmalı, öte yandan gerektiğinde bu durumun üzerini kapayarak sevdiklerimizi de mutsuz etmekten kaçınmalıyız..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...